جستجوی این وبلاگ

۱۳۹۱ شهریور ۲۴, جمعه

خانه دایی جان ناپلئون

خانه دایی جان ناپلئون ، مجتمع تجاری میشود!

آخرین نیوز: خانه و باغ دایی جان ناپلئون که در سال ۱۳۸۳ در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده است در آستانه خروج از این فهرست قرار گرفته تا به جای آن یک مجتمع تجاری وسیع در خیابان لاله زار ساخته شود.

بیشعورشناسی

بیشعورشناسیمن گاهی اوقات بیشعورم شما چطور؟ یا داستان زندگی ما با بیشعوران

استاد زیباکلام! شما دیگه چرا؟

استاد زیباکلام! شما دیگه چرا؟

سیاست‌زدگی در بحث‌های خودمانی

سیاست‌زدگی در بحث‌های خودمانی

آقای دکتر خاکشیر یادتون نره!
فريدون مجلسي

"دایی جان ناپلئون"

خوانندگان شاهکار ایرج پزشکزاد "دایی جان ناپلئون" به خوبی می دانند که دایی جان هیچ گاه نتوانست حقایق جامعه خود را از تخیلات احمقانه اش کند. دایی جان عاشق این بود که انگلستان ابر قدرت را تحقیر کند و در عوض مرتب از شاهکارهای خود تعریف نماید.

ادامه در این پیوند:

درنگی بر یک رپورتاژ اگهی؛ "از تهران تا قاهره"

درنگی بر یک رپورتاژ اگهی؛ "از تهران تا قاهره"

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مشرق: "از تهران تا قاهره" این نام اولین چیزی را که به ذهن می آورد خیزش‌ های منطقه یا به تعبیر رسانه های غربی "بهار عربی" است اما برداشت یک شبکه فارسی زبان انگلیسی از این نام چیزی دیگری است که مربوط به تاریخ معاصر ایران می شود و تقریبا ارتباط چندانی با حتی خود قاهره پیدا نمی کند.

از مظفرالدين شاه تا ويكي ليكس

از مظفرالدين شاه تا ويكي ليكس
 «ويكي ليكس 11 سپتامبر رسانه‌اي بود. آغاز عصر جديدي در عرصه پارادايم جنگ رسانه‌اي. غربي‌ها با به راه انداختن پديده ويكي ليكس به رقباي خودشان اعلام داشتند كه در عصر تقابل و رويارويي جديد كه آن را رويارويي (رسانه‌اي- اينترنتي) نام‌گذاري كرده‌اند آنان نه تنها پيشگام هستند بلكه عصر رويارويي‌هاي كلاسيك در نبردهاي اطلاعاتي به انتها رسيده و جهان رسما وارد عصر جديدي شده است. عصر آغاز جنگ نرم آمريكا....

ادامه در این پیوند:

دایی جان مطهری


دایی جان مطهری !!...............

کتاب دایی جان ناپلئون جزو پر فروش‌ترین کتاب‌های ایرانی است. شخصیت دایی جان ناپلئون تبلور قشری از مردم ایران است که با ساده اندیشی بجای ریشه یابی و پرداختن به امور اصلی از طریق تفکر با خیال پردازی و رویا بافی زندگی میگذرانند و دچار انگلیس ترسی هستند.(ویکیپدیا)
در دنیای سیاست امروز هم، جای پای "دایی جان ها" خالی

ادامه در پیوند زیر...

می توانيد بر خود غلبه کنيد



  می توانيد بر خود غلبه کنيد

 " درمتن زیر نتیجه ی آزمایشات ِایجاد محدودیت برای برخی موجودات زنده عنوان شده، بسیار جالب است ، حتما بخوانید، براستی آنچه تا کنون درباره ناتوانیهای ما به ما گفته شده و سانسور و خفقان چه تاثیر عمیق و پنهانی بر ما ذهن ما دارد:
  نتیجه آزمایشات بر حيوانات به سادگی به ما نشان می دهند که چطور محدوديتهای ذهنی تحميل شده از طرف محیط بر ما تاثیر می گذارد. آزمایشات انجام شده بر کَک، فيل و دلفين مثال خوبی هستند:
ککها حيوانات کوچک جالبي هستند آنها گاز می گيرند و خيلي خوب می پرند آنها به نسبت قدشان قهرمان پرش ارتفاع هستند .اگر يک کک را در ظرفی قرار دهيم از آن بيرون می پرد . پس از مدتي روی ظرف را سرپوش مي گذاريم تا ببينيم چه اتفاقی رخ مي دهد .
کک می پرد و سرش به در ظرف می خورد و  پايين می افتد . دوباره می پرد و همان اتفاق مي افتد! اين کار مدتی تکرار میکند . سر انجام در ظرف را بر می داريم و کک دوباره می پرد ولی فقط تا همان ارتفاع! سرپوش برداشته شده درست است و محدوديت فيزيکي رفع شده است ولی کک فکر می کند اين محدوديت همچنان ادامه دارد!
فيلها را مي توان با محدوديت ذهني کنترل کرد .
پاي فيلهای سيرک را در مواقعي که نمايش نمي دهند می بندند . بچه فيلها را با طنابهای بلند و فيلهای بزرگ را با طنابهای کوتاه به نظر مي آيد که بايد بر عکس باشد زيرا فيلهای پرقدرت به سادگی می توانند ميخ طنابها را از زمين بيرون بکشند ولی اين کار را نمي کنند !
علت اين است که آنها در بچگی طنابهای بلند را کشيده اند و سعی کرده اند خود را خلاص کنند و سرانجام روزی تسليم شده دست از اين کار کشيده اند!
از آن پس آنها تا انتهای طناب می روند و مي ايستند آنها اين محدوديت را پذيرفته اند.
دکتر ادن رايل يک فيلم آموزشی در مورد محدوديتهای تحميلي تهيه کرده است . نام اين فيلم "می توانيد بر خود غلبه کنيد " است
در اين فيلم يک نوع دلفين در تانک بزرگي از آب قرار مي گيرد نوعي ماهی که غذای مورد علاقه دلفين است نيز در تانک ريخته مي شود .
دلفين به سرعت ماهيها را مي خورد . دلفين که گرسنه مي شود تعدادي ماهي ديگر داخل تانک قرار ميگيرند ولي اين بار در ظروف شيشه اي دلفين به سمت آنها مي آيد ولي هر بار پس از برخورد با محافظ شيشه اي به عقب رانده مي شود پس از مدتي دلفين از حمله دست مي کشد و وجود ماهيها را نديده مي گيرد .
محافظ شيشه اي برداشته مي شود و ماهيها در داخل تانک به حرکت در مي آيند آيا مي دانيد چه اتفاقي مي افتد ؟ دلفين از گرسنگي مي ميرد غذاي مورد علاقه او در اطرافش فراوان است ولي محدوديتي که دلفين پذيرفته است او را از گرسنگي مي کشد .
از آنجا که نحوه ی عملکرد مغز جانوران از این نظر بسیار شبیه به هم است ما  می توانيم از اين آزمايشات بفهمیم که ما هم محدوديت هايی را می پذيريم که واقعی نيستند.
به ما می گويند يا ما به خود می گوييم نمي توان فلان کار را انجام داد و اين برای ما يک واقعيت می شود محدوديتهای ذهنی به محدوديتهای واقعی تبديل می شوند و به همان محکمی!
باید این سوال مهم را از خود بپرسیم که:
چه مقدار از آنچه ما واقعيت می پنداريم، واقعيت نيست بلکه پذيرش ماست؟!"